Bölüm Hakkında

Mimarlık lisans programı mezunları mimarlık alanında mimar olarak çalışabilecekleri gibi bu alanda araştırmacı ve akademisyen olmak üzere yüksek lisans ve doktora eğitimlerine de devam edebilirler. Mimarlık akademik ve teknolojik gelişmeler içinde geniş ve etkili bir yere sahiptir. Mimarlık doğrudan kendi alanındaki akademik ve teknolojik gelişmeler yanında diğer alanlardaki akademik ve teknolojik gelişmelerde de belirleyicidir. Bunlar arasında  bilgisayar ve bilişim, iletişim, mekatronik, inşaat mühendisliği, çevre, iç mimarlık, endüstri tasarımı ve daha birçok alan bulunmaktadır. Mimarlık yurt içinde ve yurt dışında örnekleri çok sayıda olan yaygın bir disiplindir. 

Siirt Üniversitesi’nin bütün programlarında izlenen öğrenme yaklaşımını aktif öğrenmeye dayanan bir öğrenme yaklaşımıdır. Öğrenci yaparak öğrenir.

Öğrencinin genel beceriler ve mesleksel beceriler edinmesi sağlanır. Genel beceriler arasında takım çalışması, iletişim becerisi, sunum yapma, yabancı dil bulunur. Önerilen programdan mezun olanların mezun olur olmaz elinden iş gelir olması hedeflenmiştir. Önerilen programın diğer bir özelliği araştırma, yaratıcılık, yenilikçilik ve girişimcilik odaklı olmasıdır. Aktif öğrenme ve proje bazlı öğrenme araştırma, yaratıcılık, yenilikçilik ve girişimciliğin temelidir. Programda lisans düzeyinde araştırmaya önem verilir.

Dr. Öğr. Üyesi HÜSAMETTİN ERDEMCİ
Güncelleme : 24.10.2022 14:49:11